Nu kommer lite tråkiga nyheter. Tyvärr blir det ingen Bergshamrarundan 2017. Anledningen är att kommunen förra året bestämde sig för att likställa Bergshamrarundan med en cirkus, vilket både kostar pengar och ger mer administration.

Det är lätt att tro att det hela är ett misstag eftersom det inte finns så många likheter mellan ett swimrun och en cirkus. Solna stad har inte heller kommit med någon jättetydlig förklaring, men det har i alla fall framkommit att det inte rör sig om ett missförstånd.

Avgiften är på 3000 kronor, vilket motsvarar drygt 50 kronor per deltagare. Detta får en rätt stor påverkan på ekonomin eftersom vi försöker budgetera för att ungefär gå runt. Första året gick vi ungefär 400 kr plus och förra året gick vi ungefär 100 kr back.

När det gäller pengarna är det fina i kråksången att Bergshamrapartiet har bestämt sig för att betala cirkusavgiften för Bergshamrarundan 2016. Detta är vi naturligtvis jättetacksamma för!

Problemet är dock inte enbart ekonomiskt. Solna stad lämnar en hel del att önska vad gäller administration. Mejl kräver ibland både ett par månaders tålamod och en påminnelse för att få svar. Trots att det nästan har gått ett halvår har vi fortfarande inte fått ett faktura-/OCR-nummer att använda. Det gör att vi ännu inte helt kunnat avsluta Bergshamrarundan 2016.

Bergshamrarundan, som är ett litet hobbyprojekt som drivs utan vinstintresse, har kontakt med allt från Polisen, Sjöfartsverket, Kungahuset och Stim till närliggande marinor och sjukvårdspersonal. Det har varit hanterbart. Den här Solna-cirkusen däremot slukar tyvärr för mycket energi.

Ingen runda i år

3 kommentarer till “Ingen runda i år

 • 2017-02-07 at 13:16
  Permalink

  Så jättejättejättetråkigt! 😪 Stort tack för att ni har gjort Bergshamra mer levande! 🙏👏 ❤🎈

 • 2017-02-07 at 22:01
  Permalink

  Väldigt tråkigt och mycket konstigt. Bergshamrarundan gör ju Solna kommun klart mer attraktiv för invånarna, som blir friskare och gladare samt god PR för kommunen på så många sätt. De borde komma med bidrag istället för avgifter och krångel.

 • 2017-02-16 at 22:18
  Permalink

  Det verkar som om kommunen har tagit sitt förnuft till fånga och reducerat avgiften. Hoppas att ni kan omvärdera ert beslut!

Kommentarer är avstängda.